Статті

Безпечні школи України – «на часі»!

Діти – це найцінніше в нашому житті. Наш скарб, наша радість, наше продовження. Віддаючи їх до школи, батьки хочуть бути  впевнені в безпечному освітньому середовищі. Для педагогічного колективу Золотоніської  загальноосвітньої школи №5  створення безпечних умов для учасників освітнього процесу є першочерговим завданням. Тому школа взяла участь у гуманітарному проєкті Безпечні школи Центральної України, який впроваджує громадська організація Істок за підтримки Save the children.

 Організаторами  використовувався підхід, орієнтований на всю шкільну спільноту.  Тому в школі був створений комітет безпеки, до  якого увійшли учні, вчителі і батьки. Для педагогів було проведено навчання, тренінги щодо психологічної підтримки, протидії мінним ризикам, захисту дітей, безпеки в школі. До майстер-класів, які проводились  з метою підтримати розробку плану вдосконалення школи,  долучилися батьки та учні. Під час відвідин навчального закладу спеціалісти ГО Істок  підтримали ініціативу дітей про посилення безпеки  освітнього середовища:  встановити  паркан та систему відеоспостереження. Після буревію 2017 р. довгі 6 років були  відсутні оптимальні умови для створення безпечного перебування вихованців школи на пришкільній території, існував постійний ризик миттєвого потрапляння дітей на дорогу, пошкодження шкільного майна,   засмічення території та ін.

 Громадська організація Істок за підтримки Save the children профінансувала реконструкцію відеоспостереження школи та закупила всі необхідні матеріали для встановлення паркана (металеві секції, стовпці, щебінь, пісок, цемент), а міська влада провела роботи по його встановленню.

 Щиро дякуємо ГО Істок, Save the children, міській владі та депутатському корпусу за можливість безпечно здійснювати навчально-виховний процес.

Сьогодні завдяки проєкту Безпечні школи Центральної України  зроблено великий крок у покращенні освітнього простору через втілення ідеї, яка захопила учнів, батьків, учителів “Безпечна територія - безпечний заклад”. Далі комітет безпеки школи продовжить свою роботу в ім’я безпечного дитинства.


 

   

Контакти  

19700, Черкаська область,
м. Золотоноша, вул. Баха,57.
телефони:

(04737) 5-31-60

(04737) 5-21-60

email: zoloschool5@ukr.net

   
   
<< < вересня 2023 > >>
пн вт ср чт пт сб нд
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30  
   
© Золотоніська загальноосвітня школа №5