Статті

Перший урок у 5 класі

Знову вересень листя фарбує,

Квіти барвами вітають всіх нас,

Перше вересня – школа сумує,

Зачекався на учнів вже клас…

Як же хочеться галасу й шуму,

Щирих посмішок, ігор в дворі,

Та чомусь на душі нотки суму,

Не прийшли на поріг школярі…

Перше вересня – урочистий та хвилюючий день у житті кожної людини. Він

завжди відрізняється яскравістю вражень і переживань, нових надій і несподіваних зустрічей. Перший дзвінок і початок нового навчального року – це свято учнів, учителів, батьків, свято, яке об’єднує всі покоління.

        На жаль, 2022-2023 навчальний рік розпочинається в умовах війни, у важкі часи, коли наша країна виборює свою незалежність, право на життя, і платить за це найціннішим – тисячами людських життів… Тому і тема першого онлайн- уроку для учнів 5 класу Золотоніської ЗОШ І-ІІІ ст. №5 звучала так: «Ми українці: честь і слава незламним». Урок-казка «Пташка зі сталі». Чому саме урок-казка?! Тому що саме у казках наш народ може виражати своє ставлення до життя, вчинків, замислитися про свою поведінку. Вони допомагають бачити зло і боротися з ним. Учні прослухали і обговорили казку Ірини Мацко «Пташка зі сталі», головна героїня написана з реальної людини української поетки, акторки, парамедика, учасниці російсько – української війни Катерини. Дуже важливо, що у дружньому колі діти мали змогу спілкуватися, висловлювати власні судження, ділитися враженнями. Кожен з нас повинен пам’ятати, що ми громадяни України, що ми сини і дочки нашої держави, у кожного із нас своє завдання, а   ціль, мета – завжди була одна. Ми повинні захищати свою державу і єднатися, як би важко не було.

Урок безпеки з учнями 5 класу

        Пів року українці живуть із постійним відчуттям страху. Його посилюють звуки повітряних тривог, вибухів, обстрілів і залпів артилерії. Це активує реакцію на виживання в складних умовах, відому як "бийся, тікай або замри". Діти потребують сьогодні особливої турботи і уваги. Через невеликий життєвий досвід і вразливість дитячої психіки їм загрожує більше небезпек – фізичних та психоемоційних – ніж дорослим.  Другим в онлайн – форматі першого вересня був проведений з п’ятикласниками урок безпеки, на якому вони ознайомилися з інформацією про правила безпеки у різних незвичайних ситуаціях. Адже такі знання зможуть зберегти  життя і здоров’я.

   

Контакти  

19700, Черкаська область,
м. Золотоноша, вул. Баха,57.
телефони:

(04737) 5-31-60

(04737) 5-21-60

email: zoloschool5@ukr.net

   
   
<< < вересня 2022 > >>
пн вт ср чт пт сб нд
      1 2 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    
   
© Золотоніська загальноосвітня школа №5