Статті

Ми – громадяни України

        Напевно, кожна доросла людина із хвилюючим трепетом у душі згадує найпрекраснішу пору свого життя – юність. Адже саме в цей час відбувається перехід від безтурботного дитинства до самостійного життя. Це досить відповідальна пора становлення особистості. Стати громадянином держави – почесна і горда місія. Необхідністю цього процесу є отримання важливого документа – паспорта громадянина України.

        Отримання паспорта – урочиста подія, висока честь і велика відповідальність. Щороку в урочистій обстановці відбувається вручення паспортів одинадцятикласникам в нашій школі. І цього року 12 лютого молоді юнаки та дівчата ЗОШ №5, яким виповнилося шістнадцять років, стали повноправними громадянами України. У шкільному залі зібралися учні школи, учителі, батьки, запрошені гості.

        З вітальними словами до одинадцятикласників звернулися почесний директор ЗОШ №5 Мотрич Р. М., директор школи Курило О. М. та класний керівник  Ніцак Н. І. . З уст юних громадян прозвучало «Слово Батьківщині». Діти запевнили, що будуть гідними людьми, вірними справі батьків, українського народу, урочисто обіцяли з честю, гордістю носити паспорт громадянина України. Обіцяли цінувати працьовитість і майстерність, чесність і правдивість, непримиренність до недоліків, моральну чистоту, берегти і примножувати традиції народу, щоб відродити високу духовність народу, передати у спадок своїм дітям.

        Найдорожчими у кожної людини є і будуть її батьки. Для матері і батька кожен крок дитини, кожен вчинок, хороший чи поганий, відгукується в серці з радістю або болем, щастям або стражданням. За давнім українським звичаєм юні громадяни прийняли з рук батьків неоціненний скарб – духмяний коровай, символ праці і життя, любові і дружби. Від імені батьків дітей вітали Пономаренко К. В. та Поліщук В. А. . Звучали зворушливі слова дітей до батьків.

        Піднятими рушниками, обсипаючи житом, проводжали юних громадян України у доросле самостійне життя.

joomlamodniyportal.ru

   

Контакти  

19700, Черкаська область,
м. Золотоноша, вул. Баха,57.
телефони:

(04737) 5-31-60

(04737) 5-21-60

email: zoloschool5@ukr.net

   
   
<< < лютого 2016 > >>
пн вт ср чт пт сб нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29            
   
© Золотоніська загальноосвітня школа №5