Статті

На порозі дорослого життя

               Одним із головних кроків у доросле життя  є  вручення паспорта. Це не лише певна незалежність від батьків, а й висока відповідальність за свої дії. Наприкінці другого грудневого тижня право називатися громадянами України здобули учні 11 класу ЗОШ № 5 . Ця урочиста подія на довго залишиться в пам’яті іменинників свята, їхніх батьків, гостей.

               Розпочалася церемонія вручення паспортів відразу після обіцянок учнів про невмирущу відданість нарду. « Це було неймовірно. Я ніколи не відчував таких емоцій. У той момент стало зрозуміло, що я – частинка  могутньої держави!» - завзято розповідав Олефір Антон.

         Потім усі просто поринули в океан туги і печалі, згадавши лихі події сучасності. У залі, що був освітлений лиш світлом свічок, присутні не могли стримувати сліз, коли звучав вірш, який читала, з тривогою у голосі, у душі Берліменко Анна.«А пісня « Повертайся живим», у виконанні Насті Зінченко, подарувала надію на краще!» - розповідала Марченко Марина.

joomlamodniyportal.ru

         Далі за сценарієм і учні,і рідні переглядали повчальні притчі  про тата і маму. Ось, які враження отримала від перегляду Берліменко Анна: «Відеоролик про тата мене дуже вразив, адже пролунали слова, що відображали наші сімейні  стосунки. А коли я побачила татові сльози, мої емоції  переповнили душу. Легенда про маму  навіяла мені думки про щасливі миті безтурботного дитинства. Саме тоді я зрозуміла, настільки для мене важлива мама». Після перегляду учні одарували своїм найріднішим батькам красиву пісню, розкішні букети.

         На святі одинадцятикласники отримали не лише паспорти, а їм вручили  коровай. Спершу мами Марченко Мирослава та Бурлака Ірина подарували теплі слова,опісля Берліменко Оксана вручила смачний золотобокий коровай. Також слово надали меншому братику Макаренку Олегу та маленькій сестричі Олефір Ніці. Мами Олефір Олена та Макаренко Катерина привітали своїх дітей - нових громадян України, висловили надію, що їхнє майбутнє буде пов’язане з новою Україною – мирною, квітучою, європейською. Потім батьки вручили своїм дітям обереги -  рушники.

         «Це було несподіванкою, адже,як потім розповідала мені мама, цей рушник передається з покоління в покоління. Тому він – цінна емблема мого роду» , - розповідає Бурлака Олексій. На святі повноліття звучали вірші, пісні, привітання.

         « Під час репетиції ми не відчували такої ейфорії, як під час самого концерту. Адже я навіть не уявляла, що перший вальс у моєму житті буде таким ,  мені хотілось кружляти цілий вечір», - ділилася враженням Макаренко Аліна.

         І дійсно, окрасою святкового вечора став вальс. Хоча перед початком цього заходу учні помітно хвилювались, вони опанували свій страх та продемонстрували вражаючий танець . Вальс і став запорукою успішного свята.

         Проте, як стверджують учні , ця святкова подія не відбулася б , якби не було підтримки та допомоги ведучої, а саме класного керівника 11 класу Бицак Лариси Борисівни.

У кінці свята одинадцятикласників обсипали пшеницею, житом, просом та провели у доросле життя під вишитими рушниками.

Учениця 11 класу ЗОШ№5

Берліменко Анна

   

Контакти  

19700, Черкаська область,
м. Золотоноша, вул. Баха,57.
телефони:

(04737) 5-31-60

(04737) 5-21-60

email: zoloschool5@ukr.net

   
   
<< < грудня 2014 > >>
пн вт ср чт пт сб нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        
   
© Золотоніська загальноосвітня школа №5