березня 2023

28 березня 2023

Міжнародний день театру

         Міжнародний день театру відзначається щорічно 27 березня. Це не просто професійне свято митців сцени, це свято мільйонів глядачів. Вчитель музичного мистецтва  Чеша А. О. провела ряд заходів в 2 і 5 класах. Учні 2 класу поринули у царство Мельпомени на театралізованому уроці. Діти  відчули себе справжніми акторами у виставі "Коза - Дереза. Учні 5 класу переглянули віртуальну подорож "Київський театр ляльок"  і виконали інтерактивні вправи на тему "Театр".

22 березня 2023

Всесвітній день води

         Цьогоріч 22 березня вся міжнародна спільнота відзначає Всесвітній день водних ресурсів (Всесвітній день води). Не залишилися осторонь і учні 6 класу. Заняття з теми «Вода – це життя! Не витрачай її даремно!».

           Школярі складали асоціативний кущ «Вода», грали в гру «Продовж прислів’я про природу», демонстрували досліди з водою, складали казки, учні познайомилися з водними об’єктами нашої області, вчили бережливому ставленню до водних ресурсів нашої планети. Школярі з захопленням дізнавалися багато нової інформації, старанно виконували завдання.

21 березня 2023

Всесвітній День Землі

       20 березня в Україні і світі святкують Всесвітній День Землі. Це свято чистої води, землі і повітря. Свято яке має на меті об'єднати людей планети щодо захисту навколишнього природного середовища. Учням 7 класу був проведений виховний захід на тему: "Земля - наш рідний дім". 

Read more

20 березня 2023

Початок астрономічної весни

        Важливою віхою зміни сезонів є день весняного рівнодення, астрономічний початок весни. Як відомо, навесні день збільшується, а ніч скорочується. І 20 березня наступає момент, коли тривалість дня і тривалість ночі стають рівними. Такий день називається днем весняного рівнодення.Тільки двічі на рік Сонце сходить точно на сході і заходить точно на заході. Це явище спостерігається в дні весняного і осіннього рівнодення. У день рівнодення центр Сонця можна спостерігати рівно 12 годин. Якщо стати на лінії екватора в день рівнодення, можна побачити сонце прямо над головою.
        Про це та багато іншого поговорили з учнями школи. Не забули і про українські звичаї, пов'язані з цим днем. 

18 березня 2023

Міжнародний день сну

         17 березня Міжнародний день сну.  Учні групи продовженого дня  теж долучилися до святкування.  Вони дізналися багато пізнавального про сон; працювали в групах, опрацьовуючи цікаві факти, досліджуючи середню тривалість сну в різних країнах за діаграмою;  слухали колискові; малювали кольорові сни. На завершення переглянули мультфільм "Загублений сон".

Національний День посадки квітів

        Національний День посадки квітів, присвячений початку весняного сезону для квітників та садівників. Захоплення квітами є популярним способом проведення дозвілля – і молоді, і старші люди з радістю діляться секретами квітництва один з одним.

         У День посадки квітів люди, захоплені цим хобі, свято споріднює однодумців та спонукає до створення дружніх стосунків між людьми різного віку.

        Учні 2- 3 класів долучилися до цього свята, відгадували загадки, малювали улюблені рослини, познайомилися з порадами про догляд за рослинами.

16 березня 2023

Семінар-практикум учителів зарубіжної літератури Золотоніської громади з проблеми «Компетентнісний підхід у викладанні зарубіжної літератури за оновленими програмами»

         Сучасний урок зарубіжної літератури – це урок життя, на якому формується компетентність мовця, національна свідомість, духовно багата мовна особистість, ціннісне ставлення до того, що відбувається навколо. У пам’яті лишається те, що має емоційне позначення. Саме література виконує головну роль у формуванні світогляду, характеру й особистісних якостей, естетичних смаків учнів.

Read more

13 березня 2023

Символ державної величі!

           Традиційно 10 березня в Україні відзначається День Державного Гімну. Для кожного українця слова цього символу насправді близькі та пророчі.

Read more

   

Контакти  

19700, Черкаська область,
м. Золотоноша, вул. Баха,57.
телефони:

(04737) 5-31-60

(04737) 5-21-60

email: zoloschool5@ukr.net

   
   
<< < березня 2023 > >>
пн вт ср чт пт сб нд
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    
   
© Золотоніська загальноосвітня школа №5